Känn dig som hemma

I hjärtat av Älmhult sedan 1964

I över femtio år har vi välkomnat gäster från när och fjärran. Serverat köttbullar, bäddat hotellsängar och fungerat som en självklar mötesplats och ett nav mitt i Älmhult.
Det fortsätter vi att göra. Men idag som ett modernt affärshotell med större kapacitet än någonsin och med fullt fokus på behoven hos dagens gäster.

Allt började med köttbullarna

När Ingvar Kamprad startade det första IKEA varuhuset 1958 var det en omedelbar succé. Människor reste lång väg för att handla moderna och smarta möbler som de faktiskt hade råd med. Efter en dag av shopping och inspiration behövde de någonstans att äta och vila ut. Så uppstod IKEA motell där man kunde ladda batterierna med en tallrik köttbullar och bo över om man var långväga. Lite glamour rymdes också, i många år fanns en swimmingpool bakom hotellet.

Hållbarhet för människor och planet

Vi vill ha en så positiv inverkan på vår omvärld som möjligt . Därför har vi bland annat solceller på taket, LED-ljus i lamporna och det gamla koppartaket sitter numera på receptionsdisken. Att hushålla med resurser är en del av vår kultur.
För att försäkra oss om att vi gör rätt är vi miljöcertifierade enligt systemet BREEAM Excellent och följer IKEA miljö- och hållbarhetspolicy. Läs mer på www.IKEA.com

Ett hotell för alla

Hos oss ska alla gäster känna sig trygga och bekväma – precis som hemma. Våra gemensamma utrymmen är byggda så att de är tillgängliga även för dig som har en eventuell funktionsvariation och ett par hotellrum är helt tillgänglighetsanpassade. Om du har någon form av matallergi kan vi självklart ge innehållsförteckning för allt vi serverar i restaurangen. På frukostbuffén finns både gluten- och laktosfria alternativ.